Sastojci (4 osobe):
- 800 g ćurećeg belog mesa
- so, biber
- 2 luka
- 2 praziluka
- limun
- 2 kašike margarina
- veza majčine dušice
- 250 ml pileće supe
- 125 ml pavlake
- crvena zrnca bibera
Priprema:
1. Meso operite, osušite i povežite koncem kako bi zadržalo formu. Posolite i pobiberite. Luk isecite. Praziluk isecite na kolutove. Limun operite, izrendajte mu koru, a sok iscedite.
2. U dubljoj šerpi zagrejte margarin i pržite meso. Majčinu dušicu sitno iseckajte, pa sa lukom, prazilukom i rendanom korom limuna dodajte mesu i nastavite sa kuvanjem. Sipajte supu i poklopljeno dinstajte 45 minuta.
3. Zatim pečenje izvadite i ostavite na toplom. Sok limuna dodajte u sos od pečenja i zakuvajte. Dodajte pavlaku, začinite solju i biberom. Zatim pečenje položite u sos i najmanje 10 minuta ostavite da stoji.
4. Meso prelijte sosom i pospite zrnima crvenog bibera.
Vreme pripreme: 115 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka