Sastojci:

Za koru:

  • 500 g brašna
  • kockica kvasca
  • 60 g šećera
  • so
  • kašičica cimeta
  • 250 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 50 g putera

Za preliv:

  • 150 g putera
  • 100 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 300 g badema isečenog na listiće

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 1 1/2 kesica pudinga od vanile
  • 50 g šećera
  • 200 g putera

Priprema:

Testo

Zamesiti glatko testo od brašna, kvasca, šećera, soli, cimeta, mlakog mleka, jaja i putera. Ostaviti pokriveno testo da stoji oko 20 minuta. Testo dobro premesiti, pa ostaviti još 15 minuta.

Preliv

Pomešati puter, šećer i pavlaku, pa masu prokuvati. Dodati badem i masu ostaviti još par minuta da se prohladi.

Krem i završni postupak

Pomešati pet kašika mleka i prašak za puding. Staviti preostalo mleko i šećer da prokuva, dodati razmuæeni puding.Kuvati uz stalno mešanje, hladiti.

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Razvući testo, pa njime obložiti podmazan pleh. Preko testa ravnomerno rasporediti preliv sa bademom. Ostaviti sve još oko 10 minuta. Kolač peći u rerni 25 minuta i ohladiti.

Testo prepoloviti, pa svaki deo vodoravno iseći. Mikserom kremasto umutiti puter i puding. Puter i puding bi trebalo da imaju istu temperaturu.

Donju koru premazati kremom, pokriti drugom korom, pa hladiti u frižideru oko 45 minuta. Kolač pažljivo iseći. Držati ga u frižideru i uvek servirati kada je hladan. Kolač možete posuti i celim lešnicima.