Sastojci:
Za koru:
- 500 g brašna
- kockica kvasca
- 60 g šećera
- so
- kašičica cimeta
- 250 ml mleka
- 2 jajeta
- 50 g putera
Za preliv:
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g badema isečenog na listiće
Za krem:
- 500 ml mleka
- 1 1/2 kesica pudinga od vanile
- 50 g šećera
- 200 g putera
Priprema:
Testo
Zamesiti glatko testo od brašna, kvasca, šećera, soli, cimeta, mlakog mleka, jaja i putera. Ostaviti pokriveno testo da stoji oko 20 minuta. Testo dobro premesiti, pa ostaviti još 15 minuta.
Preliv
Pomešati puter, šećer i pavlaku, pa masu prokuvati. Dodati badem i masu ostaviti još par minuta da se prohladi.
Krem i završni postupak
Pomešati pet kašika mleka i prašak za puding. Staviti preostalo mleko i šećer da prokuva, dodati razmuæeni puding.Kuvati uz stalno mešanje, hladiti.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Razvući testo, pa njime obložiti podmazan pleh. Preko testa ravnomerno rasporediti preliv sa bademom. Ostaviti sve još oko 10 minuta. Kolač peći u rerni 25 minuta i ohladiti.
Testo prepoloviti, pa svaki deo vodoravno iseći. Mikserom kremasto umutiti puter i puding. Puter i puding bi trebalo da imaju istu temperaturu.
Donju koru premazati kremom, pokriti drugom korom, pa hladiti u frižideru oko 45 minuta. Kolač pažljivo iseći. Držati ga u frižideru i uvek servirati kada je hladan. Kolač možete posuti i celim lešnicima.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka