• Sastojci:
  • 1 kg pilećih krilaca, opranih i osušenih
  • 1/4 šolje vode
  • 3 kašike meda
  • 6 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • so i biber da se začini piletina

Priprema:

Ukoliko imate cela pileća krilca, isecite ih na tri dela, a mali vrh koji je na kraju bacite.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje.

Posolite i pobiberite krilca i poređajte u tepsiju. Pecite ih od 45 min do sat vremena u zavisnosti koliko želite da krilca budu hrskava. Na pola pečenja, okrenite ih da i druga strana bude hrskava.

Preostale sastojke pomešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok sos ne proključa. Zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta sve dok se smesa ne zgusne.

Krilca ubacite u dublju posudu, prelite ih sosom i mešajte dok svako krilce ne bude potpuno prekriveno.