Na spisku namirnica koje treba nabaviti za ovaj afrodizijački meni nalaze se, kao obavezne stavke, celer, čokolada, badem i pikantni začini... Ne preterujte s količinama i budite oprezni s alkoholom!

Krem čorba od celera

  • Sastojci:
  • 1 kg celera
  • 1 manji krompir 
  • 1 šargarepa 
  • so, biber 

Priprema: Povrće operite, iseckajte i obarite u malo vode da bude sasvim mekano, isitnite ga u blenderu, vratite u šerpu, posolite, pobiberite, nalijte vode do željene gustine i pustite da proključa. Ukrasite seckanim listom celera.   

Vreme pripreme: 20 minuta

PROČITAJTE JOŠ: Nevaljali koktel Džejmija Olivera

Piletina sa đumbirom 

  • Sastojci:
  • po 500 g belog mesa i šampinjona 
  • po pola kašike đumbira i soli 
  • 100 g kikirikija 
  • po 1,5 kašika maslaca i masti 
  • po 2,5 kašike ulja i soja sosa 
  • po kašika brašna i seckanog crnog luka 
  • po 4 kašike šećera i vina 
  • čen belog luka 

Priprema: Pileće meso isecite na kocke veličine kocki šecera. Posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta na vrelom ulju. Ostavite na toplom. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Na masti propržite sitno seckan crni i beli luk, đumbir i ostale sastojke. Kad tečnost ispari, dodajte meso i pečurke. Promešajte i odmah služite. 

Vreme pripreme: 30 minuta.

Bombone od smokvi i badema 

  • Sastojci:
  • 500 g badema 
  • rendana kora jednog limuna 
  • malo vode 
  • 500 g šećera 
  • 1 kg smokvi 
  • kristal šećer 

Priprema: Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal šećerom i napravite dve iste površine duguljastog oblika debljine kao tupa strana noža. Zatim šećer prelijte sa malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte sok od jednog limuna, mleven badem i rendanu koru limuna. Ovim fi lom namažite jednu ploču od smokava, a drugom poklopite. Lagano pritisnite da površina bude ravna i prelijte. Isecite kockice.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Topla čokolada sa čilijem 

  • 100 g čokolade 
  • 500 ml mleka 
  • 2 šipke vanile, rasečene po dužini 
  • 2 kašike meda 
  • 10 g mlevenog čilija 
  • 2 g soli 
  • 5 dl ruma 

Priprema: Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanile i 10 minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo zagrejte. Dodajte cokoladu i 1,25 dl vode, pa uz mešanje rastopite. Dodajte i med, so, cili, rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo. 

Vreme pripreme: 25 minuta.

Recepte piše: Milja Lukić