Sastojci za 4 osobe:
- 4 teleće šnicle (po 150 g)
- 2 jajeta
- 1-2 kašike nezaslađene slatke pavlake
- so, biber
- 50 g brašna
- 100 g prezli
- 4 kašike maslaca
- 1 limun
- 3 paradajza
- 1 krastavac
- glavica zelene salate
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 50 ml soka od pomorandže
- kašičica srednje ljutog senfa
- 3 kašike ulja
- 4 slane sardele
- 2 kašike kapra
Kalorije: 630
Vreme pripreme: 45 minuta
Priprema:
Meso properite, prosušite krpom i izlupajte tučkom između dva sloja plastične folije. U dubokom tanjiru razmutite jaja s pavlakom, solju i biberom, u drugi stavite brašno, a u treći prezle. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno (višak otresite) a zatim stavite u jaja i prezle.Deo po deo paniranih šnicli pržite u tiganju na zagrejanom maslacu oko 2 minuta sa svake strane dok ne porumene.
Izvadite na salvetu da se ocede. Operite limun u vrućoj vodi i isecite ga na kriške ili kolutove.Očistite i operite povrće, paradajz isecite na osmine, krastavac na kose kolutove, a salatu iscepkajte na komadiće veličine zalogaja. Napravite preliv od sirćeta, soka pomorandže, senfa, ulja, soli i bibera, pa njime prelijte mešanu salatu. Šnicle ukrasite sečenim limunom, slanim sardelama i kaprom, i poslužite uz salatu.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.