Potrebno je:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- 70 g brašna
- 70 g gustina (skroba)
- 60 g kakaa
- 1 dl likera od kafe
Fil:
- 5 dl slatke pavlake
- 400 g mlečne čokolade
- kesica burbon vanilin-šećera
- 3 kašičice instant-kafe
Dekoracija: čokoladna zrna kafe
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilom. Pažljivo spojte obe mase i umešajte ostale sastojke. Masu stavite u podmazan i pobrašnjen pleh, poravnajte i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Ostavite da miruje oko dva sata. Zatim vodoravno presecite da dobijete tri kore. Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre, dodajte čokoladu, kafu i vanilu.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se dobro ohladi, oko 2-3 sata. Kore poprskajte likerom i nafilujte. Ostatkom fila premažite celu tortu i špricom je ukrasite. Negde-negde stavite i zrna kafe od čokolade.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.