• Sastojci:
  • Za kore
  • 16 jaja
  • 16 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 480 g mlevenog grilijaša od 400 g šećera, 350 g mlevenih oraha
  • Za fil:
  • 6 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • Za ukrašavanje:
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Za grilijaš na tihoj vatri rastopite šećer kao karamel i dodajte mlevene orahe.

Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite.

Za svaku koru umutite penasto četiri belanca, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanca, kašiku brašna i 120 grama samlevenog grilijaša.

Ispecite četiri takve kore u plehu koji ste obložili masnim papirom.

Za fil mutite na pari cela jaja sa šećerom i vanilin šećerom i na kraju dodajte čokoladu.

Kada se fil ohladi, umešajte umućeni maslac.

Filujte kore pripremljenim filom i svaku posipajte preostalim grilijašem.

Filom premažite tortu i sa strane, pa pospite preostalim grilijašem. Pred služenje gornju koricu premažite umućenom slatkom pavlakom.

Izvor: Tajni kuvar