Osnovni recept možete obogatiti dodacima po izboru, piše Lepa & Srećna.

Sastojci

1 glavica luka
2 šargarepe
3 krompira
1 mala tikvica
povrće po izboru
ulje ili puter

Priprema:

Na malo masnoće izdinstajte očišćen i iseckan luk, dodajući pomalo vode - da ostakleni. Obavezno posolite luk pri dinstanju.

Očistite i iseckajte šargarepu pa dodajte i nju i kratko propržite.

Oljuštite i iseckajte tikvicu i nju dinstajte dodajući malo vode jer će ona dosta pustiti tečnosti.

Sada nalijte litar vode i dodajte očišćen i na kockice isečen krompir.

Na kraju dodajte petu vrstu povrća po izboru.

To može biti sveža paprika (u tom slučaju dodajte samo jednu, jer je njen ukus i miris dosta jak pa će nadjačati ostale vrste povrća).

To može biti grašak, dodajte dobru šaku svežeg ili smrznutog graška (u isto vreme kad i krompir).

Možete dodati sitne "cvetiće" karfiola ili brokolija, pa i svež kupus koji prvo dobro poparite vrelom vodom.

Kad povrće bude kuvano, začinite čorbicu suvim začinom i pospite biberom i sitno seckanim peršunom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna