• Sastojci:
  • 4 srednje cvekle
  • 1 velika veza peršuna
  • 100 gr pečenog kikirikija
  • 3 kašike balsamiko sirćeta
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • so i biber

Priprema:

Ugrejte rernu na 250C stepeni.

Operite dobro cveklu, osušite je kuhinjskim papirom pa svaku umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pleh.

Pecite oko sat vremena (probajte da li su omekšale). Ohladite ih i oljuštite.

Isecite ih na kriške ili kockice, po ukusu, dodajte začine i izmešajte.

Kikiriki možete malo da propržite na ulju ako niste na dijeti. Izlomite ga kratko u blenderu pa pomešajte sa cveklom.

Iseckajte peršun i dodajte pa sve dobro promešajte i ohladite.

Napomena: cvekla može da ostavi fleke na rukama i kuhinjskoj dasci. Zato, nosite gumene rukavice dok je ljuštite i sečete, a umesto daske koristite keramički ili porcelanski tanjir.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PREDJELA I SALATE