• Sastojci:
  • 4 veća krompira
  • 50 gr putera
  • 2 jajeta
  • 100 ml pavlake
  • so i biber

Priprema:

Operite dobro krompir pa ga obarite u ljusci, u slanoj vodi.

Kad se ohladi, oljuštite ga i narendajte.

Umitite omekšali puter sa žumancima da bude penasto.

Pomešajte krompir s pavlakom (dolazi u obzir i neutralna i kisela pavlaka), pa sa žumancima i puterom.

Umutite belanca u čvrst sneg (dodajte prstohvat soli), pa polako umešajte u masu s krompirom.

Podmažite vatrostalnu posudu puterom i pecite u rerni na 200C stepeni, da dobije zlatnožutu koricu.

Napomena: po želji, možete dodati i druge začine koje volite - malo narendanog morskog oraščića ili sušenog origana i ruzmarina. Takođe, pre služenja, vrelu površinu krompira možete posuti sa malo parmezana.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA OD KROMPIRA