Najtanje se podmaže uljem tiganj ili pleh ako imate ulje u spreju, piše Lepa & Srećna.

Međutim, kod nas se to ulje ne može kupiti baš u svim gradovima, a naročito ne u bilo kojoj radnji. Čak i tamo gde ga ima, cene nisu baš pristupačne.

Zato možete da se poslužite ovim trikom koji je mnogim kuvaricam ai kuvarima već olakšao pečenje i prženje.

Potrebna vam je samo jedna plastična bočica sa raspršivačem, treba samo da proverite da je pogodna da raspršuje što sitniju uljanu "maglu".

Sipajte u nju oko decilitar-dva ulja po želji i vaša prskalica za prženje je spremna!

Bocu držite u frižideru, sipajte manje količine ulja u nju za lakši rad, a pre prskanja je na kratko držite van frižidera i držite na sobnoj temperaturi da bi izlazile zaista sitne kapljice.

Možete koristiti sva tečna ulja, a ako želite kokosovo ulje, obratite pažnju na to da prskalicu morate na kratko spustiti u vrelu vodu da masnoća bude što tečnija.

Ako želite pikantno ulje, možete napuniti jednu bočicu ljutim papričicama pa onda zaliti uljem!

Izvor: Lepa & Srećna