- Sastojci:
- 12 komada gotovih kora
- Za fil za premazivanje:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 grama griza
- 1 kesica praška za pecivo
- Za fil od pudinga:
- 1 litar mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- Za ukrašavanje:
- šećer u prahu
Skuvajte puding - sipajte šećer i prašak za puding u činiju i kratko promešajte.
Od hladnog mleka oduzmite 18 kašika i pomešajte sa smesom pudinga i šećera tako da nema grudvica.
Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte dva minuta da dobije te gusti puding. Prekrite ga prozirnom folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.
Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.
U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte griz i prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.
Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.
Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.
Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta - najbolje u rerni s ventilatorom.
Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.
Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor: Recepttura
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka