- Sastojci:
- malo više od pola pakovanja kora za baklavu i pite
- 75 g otopljenog putera
- 75 g suhomesnatog (šunka, suvi vrat,pršuta...)
- 100 g kačkavalja
- 1 struk iseckanog praziluka
- 2 krupnija jajeta
- 5 - 6 kašika kiselog mleka, jogurta ili gustog jogurta
- po ukusu soli
Praziluk oprati, odstraniti spoljne listove i sitno iseckati samo beli i svetlozeleni deo i staviti u zdelu.
Suhomesnato i kačkavalj takođe iseckati na sitnije kocke i na kraju i kačkavalj iseckati na sitnije kocke. Sve zajedno izmešati i ostaviti sa strane.
Otopiti puter.
Na radnu površinu staviti jednu koru, blago je premazati sa otopljenim puterom, staviti drugu koru preko i nju premazati blago sa puterom i tako isto uraditi i sa trećom korom.
Sklopiti je u obliku harmonike i staviti u pekač, koji ste prethodno premazali sa puterom ili sprejom za pečenje.
Tako uradite i sa ostalim korama, ali ne smete da previše kora natrpate u pekač, mora da bude malo prostora između kora - ukupno se potroši 18 kora.
Rukom raspodelite iseckano suhomesnato, praziluk i sir svuda po malo između kora. Premazati kore odozgo sa malo preostalog putera.
Umutiti jaja dodati kiselo mleko ili jogurt i kašikom, svuda između nabora, sipati po malo.
Izvor: Pomoravka
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.