- Sastojci (za 4 osobe):
- 600 g pilećeg belog mesa bez kostiju
- 200 g svežih šampinjona
- 100 ml ulja
- 200 ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)
- 1 kašika vegete
- malo soli i bibera
- 2 kašike parmezana
- malo peršunovog lista
- 1/2 kašike brašna
- 100 ml vode
Belo meso iseći na kockice pa ga posuti vegetom. Zagrejati u dubljem tiganju ulje pa staviti belo meso i propržiti ga sa svih strana između 10 i 15 minuta.
Dok se meso prži iseckati šampinjone na listiće.
Kada je meso gotovo povaditi ga pa na ulju koje je preostalo propržiti i šampinjone koje posolite čim stavite da se proprže.
Pročitajte i: Brzo i lako: Pohovana pileća prsa iz rerne (VIDEO)
Kada su i šampinjoni gotovi, za nekih 5 minuta dodate meso, sipate pavlaku za kuvanje i vodu.
Zatim dodate malo bibera i peršunovog lista. Smanjite vatru na srednje.
Kada provri razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos.
Promešate i ugasite šporet. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka, pa na kraju kada se krčkanje smiri dodajte pamezan i opet promešajte.
Dok se sve to kuva sa strane obarite testeninu i poslužite uz jelo.
Izvor: Stvar ukusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka