• Sastojci:
  • pakovanje šampinjona
  • 1/2 glavice luka
  • 1/4 praziluka
  • 1 šolja mlevenog paradajza
  • kore za pitu
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • origano
  • voda

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.

U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.

Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradajzom.

Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao.

Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru.

Peći dok ne porumeni na 200 stepeni.

Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Izvor: Posna jela