Sastojci:

  • 700 gr pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list
  • biber mleven
  • biber u zrnu

Priprema:

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti  pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.

U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

Izvor: Bakina kuhinja