Sastojci:
- 350 g putera
- 75 g prah-šećera
- 3 jajeta
- 3 kapi limunovog ulja
- 300 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- mleko
PROČITAJTE JOŠ: NEODOLJIVO PREDJELO ZA JESEN: čorba od bundeve (RECEPT)
Priprema:
Penasto umutite 200 g putera sa šećerom u prahu, pa dodajte jaja i ulje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i eventualno dodajte malo mleka, ali testo treba da ostane gusto. Sipajte po malo testa u špric sa otvorom u obliku cveta i na pleh obložen papirom za pečenje istisnite oko 50 cvetića. Ostavite kolačiće da se hlade pola sata, pa ih pecite u rerni na 180 stepeni 10-12 minuta da im ivice požute. Dok se kolačići hlade, na pari kremasto umutite žumanca sa šećerom i ostavite da se ohladi. Preostali puter ulupajte u krem, pa dodajte žumanca. Pljosnatu stranu kolačića premažite tankim slojem fila, spajajte po dva i ostavite da se hlade oko jedan sat.
Izvor:Lepa i srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.