SASTOJCI:

  • 200 g šećera
  • 1 dl vode
  • 125 g margarina
  • 50 g mlevenih oraha
  • 50 g kokosovog brašna
  • 250 g mlevenog keksa
  • 25 g čokolade za kuvanje
  • 100 g žele-bombona 
  • 100 g suvog grožđa
  • 4 kašike kristal-šećera za posipanje

PRIPREMA:

Šećer i vodu skuvajte i ostavite da vriju minut, pa sklonite. Dodajte margarin i čokoladu da se istope. Postepeno dodajte keks, orahe i kokosovo brašno. Sve dobro izmešajte. Sitno isecite žele-bombone, a suvo grožđe natopite vodom i ocedite, pa dodajte u masu. 

Pravite bombice, u sredinu svake stavite komadić žele-bombone, pa ih uvaljajte u šećer i stavite u papirne korpice.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVI POHOVANI SLADOLED: vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna