Sastojci:
- 500 g svežih njoka
- 400 g očišćenih repova morskih kozica
- 3 paradajza
- 1,5 dl suvog belog vina
- 1 glavica crvenog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica mediteranske mešavine začina
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
Priprema
Oljušten paradajz isecite na kockice, a luk iseckajte. Na 2-3 kašike zagrejanog maslinovog ulja stavite luk, paradajz, drobljen beli luk i mešavinu začina, pa pržite na laganoj vatri 2-3 minuta.
Zatim ulijte belo vino, po potrebi posolite i kuvajte 5-6 minuta, pa dodajte repove kozica i sve zajedno prodinstajte. Za to vreme u vreloj i osoljenoj vodi kuvajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Posle 2-3 minuta ocedite ih, dodajte u tiganj sa sosom i dobro izmešajte.
PROČITAJTE JOŠ: SIRUP KOJI POJAČAVA ŽELJU: osvežavajući napitak od nane za tople dane i vrele noći (RECEPT)
Miljin savet: Budite oprezni kad solite jer vino daje slan ukus!
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka