Sastojci:
- 2 jajeta
- 400 g brašna
- 200 g maslaca, margarina ili masti
- 100 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 g očišćenih višanja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
Priprema:
U brašno dodajte prašak za pecivo, istopljenu masnoću, jaja i šećer. Umesite testo, podelite ga i oklagijom razvijte dve kore. Položite jednu koru u podmazanu tepsiju, po njoj rasporedite višnje i prekrijte drugom korom. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ohladi, isecite na kocke i pospite prah-šećerom.
PROČITAJTE JOŠ: Palačinke kao "švarcvald" torta: omiljeni slatkiš sa višnjama na novi način (RECEPT)
Miljin savet:
Ako koristite mast, prethodno je operite u nekoliko voda.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.