Sastojci:
- 100 g koprive
- 100 g zelja
- 100 g sremuša
- 1 veći krompir
- peršunov i celerov list
- so, biber i malo ulja
PROČITAJTE JOŠ: PROLEĆNI PRIRODNI ELIKSIRI OD KOPRIVE: recepti za sirup sa šećerom i slatki sok sa medom (RECEPTI)
Priprema:
Koprivu, sremuš i zelje dobro operite i očistite od trunja i suvog lišća. Kada radite sa koprivom, koristite gumene rukavice kako ne biste ožarili ruke.
Sav zeleniš stavite u šerpu, prelijte kipućom vodom da sve povene i da kopriva prestane da žari. Blanširani zeleniš odmah ocedite i sitno iseckajte. Krompir ogulite i naseckajte na manje kockice.
U šerpu na dno sipajte malo ulja i propržite iseckani krompir. Kada krompir malo omekša dodajte, iseckani zeleniš i nalijte vodom do željene gustine čorbe. Kuvajte dok se krompir sasvim ne skuva.
Podvarijante ove čorbe su da na kraju ukuvate rezance, taranu ili neku drugu testeninu. Možete na kraju kuvanja dodati i koju kašiku ovsenih (ili nekih drugih pahuljica). Ako ne želite ni testo niti žitarice, na kraju možete dodati samo jedno umućeno jaje ili rovito skuvano jaje, a ako želite kiselu čorbu, dodajte malo kisele pavlake ili soka od limuna.
Izvor: Kuvarancije
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka