Sastojci:
- šolja pirinča
- 3 šolje vode
- kašika karija
- kašičica soli
- 2 manja ili 1 veći krastavac
- 4 skuvana jajeta
- 250 g kuvanog pilećeg fileta
- 50 g majoneza
- 200 g kisele pavlake
- kašika susama
PROČITAJTE JOŠ: Kineska hrana u vašoj režiji: marinirana pileća krilca sa đumbirom (RECEPT, PILETINA)
Priprema:
Šolju pirinča skuvajte u tri šolje vode sa solju i karijem. Ohladite. Iseckajte krastavac na kockice i dobro ga stegnite, da izađe sva suvišna tečnost. Jaja takođe isecite na kockice, a pileći file na tračice. Pomešajte pavlaku i majonez. Susam propržite bez ikakve masnoće, da dobije braon boju i zamiriše. Prohladite. Sjedinite pirinač, krastavčiće, jaja, pileći file i smesu od majoneza i pavlake. Na kraju dodajte prepržen susam. Promešajte. Dobro ohladite i služite.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka