Obradujte ukućane i goste veoma ukusnom tortom, koja je puna voća.

Sastojci:

  • 125 g suvog grožđa
  • 3 dcl ruma
  • 250 g slatka od lubenice
  • trešanja i drugog voća
  • 8 jaja
  • 4 table želatina
  • 2 šolje mleka
  • 1 kutija piškota
  • 1 l slatke pavlake
  • 8 kašika šećera

PROČITAJTE JOŠ: NAJBOLJA TORTA OD BELE ČOKOLADE KOJU ĆETE PROBATI: bogata torta sa lešnikom i voćnim filom

Priprema:

Suvo grožđe treba da odstoji 3 sata potopljeno u rumu. Pre upotrebe dobro ga ocedite. Isitnite voće iz slatka i ostavite ga u cediljci da se ocedi.

Od soka iz slatka, ruma i mleka napravite smešu u kojoj ćete natapati piškote.

Umutite 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. Skuvajte sa šoljom mleka. Ohladite. Tome dodajte 1/2 l ulupane slatke pavlake, suvo grožđe i isitnjeno voće.

Izlomite na sitne komadiće želatin i skuvajte ga u malo vode. Dok je masa topla i retka, polako izmešajte sa prethodnom masom. Piškote lomite napola i umačite u prethodno sačinjenu smešu ruma, mleka i soka od slatka.

Šerpu od 3 litra namažite tankim slojem ulja. Zatim stavite trećinu mase, red piškota, red krema, red piškota i na kraju red krema. Ostavite jedan dan u frižideru.

Pre služenja izvrnite tortu na veliki okrugao tanjir i premažite s 1/2 l ulupane slatke pavlake.

PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA POČETNIKE: Čokoladna torta koja svako može da napravi i bez miksera (RECEPT)

Napomena: Umesto piškota možete pripremiti testo:

10 belanaca umutite sa 250 g seckanog badema, 10 kašika šećera i 6 kašika brašna. Tome dodajte 1 kesicu vanilin-šećera i koru od 1 limuna. Sve izmešajte i pecite na umerenoj toploti. Kada je testo pečeno, iseckajte na parčiće i u svemu postupajte kao sa piškotama.

Izvor: Srbiju volimo