• Sastojci:
  • 250 grama čokolade
  • 200 grama maslaca
  • 3 jaja
  • 200 grama šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 80 grama brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 80 grama kakaa

1. Otopite čokoladu, pa u nju dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete glatku smesu

2. U smesu ubacite jaja i ekstrakt vanile. Dobro sve zajedno promešajte varjačom.

3. Dodajte šećer i dobro promešajte. 

4. U posebnoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, kakao, so i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smese.

5. Prebacite smesu u kalup za torte. 

6. Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijusovih stepeni.

7. Pospite tortu sa još malo kakaa, a poslužite uz umućen šlag. 

Izvor: Zadovoljna  / Likechocolate/Matejka Buča