Sastojci (za desetak palačinki)
- 2 cvekle (ili 100 ml soka od cvekle)
- 200 g brašna
- 50 g heljdinog brašna
- prstohvat himalajske soli
- 150 ml bademovog, sojinog ili zobenog mleka
- 300 ml mineralne vode
- 2 kašičice hladnoceđenog suncokretovog ulja
Priprema: Cvekle oljuštite, naseckajte i izmiksajte u blenderu pa procedite kroz finu cediljku i odmerite oko 100 ml soka. Prosejte obe vrste brašna sa solju pa dodajte preostale sastojke i umešajte glatku smesu. Palačinke pecite na srednjoj vatri kako ne bi naglo potamnele tako da zadrže ružičastu boju.
Tekst: Patricia Lucija Tomasović
Izvor: Sensa klub
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka