Sastojci:

  • 500 g đumbira
  • 300 g smeđeg šećera
  • 0,5 l vode
  • limeta
  • narandža
  • nekoliko listova nane
  • nekoliko listova žalfije s mirisom limuna

Priprema: Đumbir oljuštite, nasecite na tanke parčiće pa ih stavite u posudu. Dodajte šećer i vodu pa stavite na vatru da zakuva. Potom smanjite vatru i ostavite da kuva dok tečnost ne ispari na približno 3,5 dl. Dobijeni sirup od đumbira procedite, prelijte ga u staklenu posudu s poklopcem, zatvorite i ostavite da se ohladi. Sirup može da stojii u frižideru barem pet dana. U čašu ulijte ohlađeni sirup (u visini cca 1 cm), prelijte vodom i dodajte sok limete i narandže a zatim nanu i žalfiju s mirisom limuna. Sirup od đumbira možete da prelijete i mineralnom vodom.

Recepti: Organic garden, Ljubljana

Izvor: Sensa