Sastojci

 Za koru od keksa:

  • malo ulja 
  • 100 g keksa sa bademima 
  • 100 g piškota
  • 125 g mekanog maslaca

Za fil: 

  • 750 g malina (može i smrznutih)
  • 12 listova želatina 
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 4 kašike sirupa od malina
  • 400 g sremskog sira 
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema

1. Okvir za kolače (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta, piše Stvar Ukusa.

2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.

3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti prsten.