Sastojci
Za koru od keksa:
- malo ulja
- 100 g keksa sa bademima
- 100 g piškota
- 125 g mekanog maslaca
Za fil:
- 750 g malina (može i smrznutih)
- 12 listova želatina
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 4 kašike sirupa od malina
- 400 g sremskog sira
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
1. Okvir za kolače (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta, piše Stvar Ukusa.
2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.
3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti prsten.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.