Sastojci (količina za jednu osobu):

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 jaje
  • 100 g mladog nemasnog sira
  • 0,5 dl jogurta
  • 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji. Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti. U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.

Izvor: Doznajemo