Sastojci:
- 1 i 1/2 šolja brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike kakao praha
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kašika ulja
- 1 šolja vode
- otopljena čokolada
Priprema: U plehu u kojem nameravate da pečete kolač pomešajte sve suve sastojke - brašno, so, sodu bikarbonu, kakao i šećer. Zatim u mešavini prstima napravite tri manja udubljenja. U jedno sipajte vodu i vanilu, u drugo sirće, a u treće ulje. Pomešajte sve dobro viljuškom, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.
Kada je kolač gotovo, prelijte ga topljenom čokoladom (trebaće vam oko 200 grama, a najbolje bi bilo da je otopite sa malo ulja) i ukrasite po želji voćem ili šlagom.
Izvor: 24 sata
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka