Sastojci:

  • 1/2 kg sitno mlevene junetine
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje da prekrije dno lonca
  • par listića origana
  • 1 kašičica koncentrata paradajza
  • 1dcl crnog vina
  • nekoliko kapi vorčester sosa
  • 200 gr pelata ili sveži paradajz očišćen od semenki i kore
  • 50 ml mleka

Priprema:

Luk i šaragrepu iseckati na sitne komade, u lonac stavite maslinovo ulje i pre nego što se zagreje odmah ubacite luk i šaragrepu, sve zajedno mešajte i dinstajte oko 3 minuta. Dodajte so i biber po želji. Dobro sve mešajte kako bi povrće omekšalo, pa potom dodajte sitno mleveno juneće meso, par listića origana i dinstajte još par minuta.

PROČITAJTE JOŠ: Brzi tiramisu po receptu Gordona Remzija

Potom na sredini lonca napravite mesta i dodajte kašičicu koncentrata paradajza i 1 dcl crnog vina, ostavite da vino provri i priču zaokružite s par kapi vorčesterr sosa. Svež paradajz prethodno očišćenu od semenki i opne ili kupljene pelate ubacite u lonac, dobro izmešajte i ostavite da se sve kuva još 7 minuta. Pri samom kraju u sos dodajte mleko koje će smanjiti kiselost paradajza i povezati sa ostalim sastojcima u gusti sos.

Izvor: Besno pile