Najbolja jela od krompira nastaju tako što izdubite krompir pa ga onda napunite nečim boljim od onog što ste izvadili.

U ovom slučaju, u pitanju je nepogrešiva mešavina - jakog kačkavalja i tankih kriški šunke ili vrlo mesnate slanine.

Priprema je vrlo jednostavna: potrebni su vam poluobareni krompiri (u ljusci) iz kojih ćete izdubiti sredinu, ubaciti po parče kačkavalja i obmotati šunkom.

Kako da dovršite pripremu krompira pre pečenja, pogledajte u video snimku. 

Krompir treba peći na temperaturi od 200 stepeni Celzijusovih oko pola sata. Po želji, možete krompir premazati roštiljskim sosom i vratiti u rernu da se zapeče još desetak minuta. 

Za potpuni efekat "lave", umutite kiselu pavlaku sa ljutim sosom, prelijte preko pečenog krompira i ukrasite seckanim mladim lukom.

Izvor: Lisa

NAJBOLJI RECEPTI SA KROMPIROM