• Sastojci: 
  • 200 g posne čokolade
  • 150 g margarina
  • 200 g posnog keksa
  • pomorandža, limun
  • mleveni korijander
  • 3 burbon vanilin-šećera
  • šećer u prahu 
  • 250 g sirovog indijskog oraha 
  • 3 kašike kokosovog brašna 
  • 400 g smrznutog voća
  • 0,5 dl amareta 
  • 1 kašika gustina

Prvi fil: Otopite 100 g čokolade s margarinom, dodajte keks, rendanu koru pomorandže, kašičicu korijandera, vanilin-šećer i po želji šećera u prahu, pa sve dobro umesite i rasporedite u kalupu.

Beli fil: Propržite indijski orah nasuvo da blago porumeni. Stavite u blender, dodajte rendanu koru limuna i 2 čaše vode, pa napravite gušći pire. Postepeno dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku da dobijete gust krem. Sipajte u činiju, umešajte 2-3 kašike kokosovog brašna i rendanu koru pomorandže i rasporedite po prvom filu. 

Treći fil: U šerpicu stavite smrznuto voće, amareto, malo vode i 100 g čokolade, pa kuvajte 2-3 munuta. Zgusnite kašikom gustina i rasporedite po drugom filu. Dobro ohladite i – čarolija može da počne! 

Recept: Toni Radić

Izvor: Lisa / Moj stan