- Sastojci:
- 2 kg šarana
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- 5 čenova belog luka
- 1 supena kašika peršunovog lista
- 2 kafene kašičice soli
- 0,5 kafene kašičice bibera
- 1 komad limuna
Za pripremu pijanog šarana šarana očistite, dobro operite, prosušite i isecite na jednake potkovice.
Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostanu činiju naspite ulje i stavite isečenu ribu. Blago promešajte da ulje obloži komade ribe.
U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunovov list, so i malo bibera.
Složite potkovice šarana u istoj vatrostanoj činiji i stavite činiju u rernu zagrejanu na 200 stepeni 20 minuta.
Posle 20 minuta pečenja naspite kvalitetno belo vino preko šarana i nastavite peći pijanog šarana još oko 20 minuta dok se riba lepo ne zapeče do zlatno žute, hrskave boje.
Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom.
Izvor: Erecepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka