Lepo postavljeni tanjiri sa perfektno izabranim escajgom i stolnjakom nisu dovoljni za udoban ručak.

Često se dogodi da pribor poređamo tako da sve zaista izgleda lepo, ali prostor ostavljen za svakog gosta nije dovoljan pa sudaranje laktovima, rušenje čaša i prosipanje jela i pića ponekad i pokvare domaćici užitak.

PROČITAJTE JOŠ: Feng šui saveti za zaljubljene: kako da dekorišete i pripremite romantičnu večeru

Evo kakve bi trebalo da budu dimenzije kako bi za stolom bilo dovoljno mesta za sve...

Po svakom mestu za stolom treba osigurati širinu od 60 do 70 cm kao i 46 cm ispred njega. Kod stolova širokih od 70 cm naviše moguće je predvideti mesto za sedenje ina čelu stola.

Ovde pogledajte kako da napravite pravilan raspored pribora za jelo na trpezarijskom stolu.

U izuzetno uske prostorije može se smestiti okrugli sto prečnika 70cm, prikladan za tri osobe odnosno prečnika 90 cm, za kojim ima mesta za četiri osobe. Odaberite stolice bez rukonaslona, koje se sasvim mogu približiti stolu.

SVE SLIKE I IDEJE ZA POSTAVLJANJE STOLA POGLEDAJTE I U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Uprkos staroj poslovici o tesnoj kući i besnoj čeljadi, najlepše je kad svi ukućani i gosti imaju dovoljno mesta za stolom za ručavanje..