Sastojci:

  • 150 g svinjetine
  • 150 g teletine
  • senf
  • 2 kašike ulja

Za mućkalicu:

  • 150 g crnog luka
  • 150 g paprika iz turšije
  • kašika paradajz-pirea
  • malo supe od mesa
  • gustin po potrebi

Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster. Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.

Izvor: Lisa