Sastojci:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- pola glavice belog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera
- so po ukusu
- 1 glavica kiselog kupusa
- 5-6 kašika ulja
- 1 puna kašika mlevene paprike
Priprema:
Listove kupusa odvojiti, iseći zadebljalu centralnu žilu i po potrebi malo izlupajte tučkom za meso: tako će biti mekši, a uvijanje sarmi lakše. Šargarepu, luk crni i beli iseći na kockice i izmešati sa mlevenim mesom, začiniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu kašiku fila i zamotati sarmu.
Spremnu sarmu poklopiti i staviti u rernu na 220 stepeni da se krčka oko sat i po, a možete je kuvati i na šporetu.
Kada je kuvana, blago ispržiti mlevenu papriku na ulju i preliti preko sarme. Vratiti u rernu i krčkati još desetak minuta. Poslužite proju ili prilog po vašem ukusu.
Izvor: serpica.net
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.