Sastojci (za 8–10 osoba):
Za testo
- 20 g kakao praha
- 80 g prah-šećera
- 100 g putera
- 85 g brašna
- 4 jajeta
- badem za ukrašavanje
Za čokoladni fil
- 100 g čokolade
- 600 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
Za čokoladnu glazuru
- 150 g čokolade
- 75 g putera
- džem od kajsija
Priprema:
Žumanca umutite sa 2 kašike prah-šećera, a od belanaca umutite čvrst sneg. Umešajte ostatak prah-šećera i lagano pomešajte sa umućenim žumancima. Polako dodajte rastopljeni puter, kao i brašno i kakao. Sve pažljivo mešajte. Četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje, premažite puterem, sipajte testo i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, da se peče oko 20 minuta. Testo poprašite sa malo brašna, skinite papir i ostavite da se ohladi. Isecite na dva dela.
Napraviti krem od čokolade: umutite slatku pavlaku sa šećerom i dodajte rastopljenu čokoladu. Napravite glazuru od čokolade: poprskajte je sa malo vode, dodajte puter i rastopitr je na pari. Prvo jednu koru premažite džemom, brzo prelijte glazurom dok se još nije stegla. Kada se stegne, isecite testo na kocke dimenzija 5 x 5 cm. Drugi deo kore premažite čokoladnim kremom i preko naređajte prethodno isečene komade. Zatim stavite u frižider se ohladi, a pre služenja do kraja isecite kocke nožem umočenim u vrelu vodu kako bi se kolač lakše sekao. Svaki kolač, po želji, odozgo ukrasite sa tri oljuštena badema.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.