• Sastojci:
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 6 belanaca
  • Prvi fil:
  • 1,25 dl mleka
  • 11 kašika šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 4 žumanceta
  • sok i rendana kora 1 pomorandže
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 150 g maslaca
  • kašika prah-šećera
  • Drugi fil:
  • 250 g šećera
  • 2 čaše vode
  • 4 belanceta

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i orahe, na kraju varjačom umešajte i sneg od belanaca.

Ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu za torte. Za prvi fil mleko zasladite s 3 kašike šećera i dodajte mlevene orahe.

Kratko prokuvajte i ohladite. Posebno umutite žumanca sa 4 lašike šećera i dodajte u orahe.

Potom dodajte koru i sok pomorandže i čokoladu.

Umutite maslac s prah-šećerom, pa i to dodajte masi od oraha.

Šećer i vodu skuvajte gušće nego za slatko iI skinite s vatre. Umutite belanca u čvrst sneg i polako dodajte, sve vreme mešajući, gust sirup od šećera koji ste stavili na paru.

Nastavite da mešate sve dok se masa sasvim ne ohladi. Na ispečenu koru stavite prvi, pa drugi fil.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa