Sastojci:
- 150 g putera
- 200 g šećera uprahu
- 6 kesica vanillin-šećera
- čašica ruma
- 375 g kesten-pirea
- 2 dl slatke pavlake
- čokolada za pospianje
Za čokoladni preliv:
- 125 g čokolade za kuvanje
- 2 dl vode
- kašičica vanilin-šećera
- kašika slatke pavlake
- 15 g putera
Priprema:
Penasto umutite puter sa šećerom, vanilin-šećerom i rumom. Dodajte kesten-pire i sve zajedno pomešajte. Od ove mase napravite kuglice, pa ih stavljajte na tacnu. Napravite čokoladni preliv tako što ćete staviti u šerpicu čokoladu izlomljenu na manje komade, vodu i vanilin-šećer, pa mešajte na tihoj vatri dvadesetak minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da se ohladi, pa umešajte neulupanu slatku pavlaku i puter. Prelijte čokoladnim prelivom, pa na kuglice stavite nekoliko kašika ulupane slatke pavlake i pospite zrnastom čokoladom.
Izvor: Lisa lepa&srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.