Sastojci:

Za kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mlevenih oraha
  • 12 kašika mlevenih badema
  • 4 kašike brašna
  • kašičica ulja
  • nekoliko kapi limunovog soka

Za fil:

  • ½ l mleka
  • 12 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 5 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Kore: Umutite belanca sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Podelite smesu na tri dela i svaku koru pecite na podmazanom plehu, više je sušeći na blagoj temperaturi.

Fil: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke (osim čokolade) pa skuvajte fil na pari. Istopite čokoladu na tihoj vatri s kašičicom vode. Svaku koru prvo premažite istopljenom čokladom, pa filom. Odozgo, preko poslednjeg fila, možete posuti mevene orahe.

Izvor: Lisa