- Sastojci:
- 10 jaja
- 14 kašika šećera
- malo soli
- 5 kašika kakao praha
- 10 kašika brašna
- kesica praška za pecivo
- Fil:
- 7 dl mleka
- 7 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 250 g margarina ili maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 250 g iseckanih žele bombona
- Glazura:
- 250 g čokolade
- 2,5 dl slatke pavlake
Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, žumanca, so i kakao. U ovu penastu masu dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. U velim plehu (koji se dobija uz šporet) pecite ovu masu na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Povremeno čačkalicom proverite da li je testo pečeno - kad se ne lepi za čačkalicu, odnosno kad ostane suva, kora je gotova. Ostavite da se kora ohladi i hladnu presecite da dobijete dve.
Sad pripremite fil tako što ćete staviti mleko da se kuva. Odvojte i jednu šolju mleka, u nju stavite brašno, izmešajte da bude jednolično i dodajte mleku koje se kuva. Pažljivo mešajte da se ne bi stvorile grudvice. U već gustu masu dodajte i šećer, i kad se sve dobro skuva, ostavite da se ohladi fil.
Sjedinite umućen maslac sa šećerom u prahu, pa i to dodajte u hladan fil i sve dobro sjedinite. U fil na kraju stavite i žele bombone i promešajte. Filujte tortu, a na poslednju koru, pored fila, stavite i glazuru od topljene čokolade i slatke pavlake. Glazura slobodno može malo da kaplje i sa strane. Ukrasite tortu i karamel lešnicima ili orasima, po želji.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka