Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 2,5 kašike ulja
Beli fil:
- 90 g bele čokolade
- 80 ml slatke pavlake
- 140 g crne čokolade
- 1,7 dl pavlake
Poslednji sloj:
- 50 g crne čokolade
- 1 kašike ulja
Priprema: Napravite masu za oba sloja (koju ćete podgrevati). Rastopite crnu čokoladu sa uljem. Pripremite silikonske kalupe, premažite ih čokoladom, stavite u friz na 20 minuta, pa ponovite.
Napravite beli fil: rastopite belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom.
Napravite crni fil: rastopite crnu čokoladu i pomešajte sa preostalom pavlakom. Izvadite kalupe iz friza pa ih napunite do 1/3 belim filom i isto toliko crnim filom. Vratite u friz na 20 minuta. Zatvorite praline rastopljenom čokoladom i kalupe vratite u friz na najmanje 6 sati. Izvadite praline iz kalupa i stavite u papirne korpice.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.