Sastojci:
- 2 veće jabuke, oljuštene, očišćene od semena, presečene na polova
- 4 kašike smeđeg šećera
- 50 gr putera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašičica brašna
- na vrh kašičice soli
- po želji, sladoled
Priprema: Zagrejte rernu. Zasecite jabuke kao na snimku, u tanke listiće, ali da ne prosečete do kraja (možete postaviti graničnik, na primer, kineski štapić).
Izmešajte kašiku šećera, brašna i pola kašičice cimeta. Dno posude namažite uljem, spustite polovine jabuka na ravnu stranu, pa premažite mešavinom šećera i putera. Prekrijte folijom i pecite 20 minuta.
Ostatak putera i šećera pomešajte s ovsenim pahuljicama, dodajte preostali cimet i malo soli, pa polako dodajte kašičicu brašna i dobro izmešajte. Otvorite oštrim nožem listove jabuka pa rasporedite mešavinu s pahuljicama. Vratite u rernu na još deset minuta. Servirajte sa sladoledom po želji.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka