- Sastojci:
- 350 g maslaca
- 100 g prah-šećera
- 10 jaja
- 100 g šećera
- 250 g čokolade
- 3 kutije piškota
- 1 dl ruma
- 7,5 dl mleka
- kesica šlaga (mleko + šećer, po uputstvu)
- kriščice mandarine ili rendana čokolada (za dekoraciju)
Maslac penasto umutite s prah-šećerom. Posebno umutite žumanca sa šećerom i umešajte rastopljenu čokoladu.
Obe mase postepeno sjedinite u jednu i na kraju varjačom lagano umešajte čvrst sneg od belanaca.
U mešavinu mleka i ruma umačite piškote, poređajte ih po dnu i stranicama kalupa ili šerpe, kao ogradu. Uspite polovinu pripremljenog fila, prekrijte ga slojem piškota natopljenih u mleku i rumu, sipajte i drugu polovinu fila, pa na kraju završite redom natopljenih piškota.
Ostavite tortu celu noć u frižideru. Sutradan je izvadite iz kalupa, stavite na tanjir i kratko vreme pre služenja prekrijte šlagom i, po želji, ukrasite kriškama mandarina ili rendanom čokoladom.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka