Sastojci:

  • 60 g putera  
  • prstohvat soli  
  • 150 g brašna  
  • 4 jajeta  
  • 600 g kupina  
  • 50 g šećera  
  • 1,2 dl soka od pomorandže  
  • kašičica skroba  
  • 60 g šećera u prahu  
  • 400 g posnog svežeg sira  
  • 150 g slatke pavlake  
  • 2 kašike rendane čokolade

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. U loncu zakuvajte 2,5 dl vode s puterem i solju, potom uspite brašno odjednom i mešajte na umerenoj vatri dok se ne stvori kompaktna grudva testa koja se odvaja od dna. Testo premestite u činiju pa umutite jedno po jedno jaje. 

Na pleh obložen papirom za pečenje istisnite 12 širih ružica (prečnika 5 cm), pecite oko pola sata i ostavite da se ohlade. Polovinu kupina malo izgnječite. 

Šećer zagrevajte na vatri dok ne dobijete svetli karamel, pa ga podlijte sokom i, kada se otopi, dodajte voće. Kuvajte 5-6 minuta, a potom voće izvadite viljuškom u cediljku i premestite u činiju. Sok od kuvanja povežite skrobom i prelijte preko voća. Umešajte 150 g celih kupina. Ostatak kupina usitnite ručnim mikserom zajedno sa 50 g šećera u prahu i pomešajte sa sirom. Dodajte ulupanu slatku pavlaku i, na kraju, rendanu čokoladu. 

Ohlađene princes-krofne prepolovite, nafilujte kremom i voćem, i pospite šećerom u prahu.

Recepte piše: Marija Jakob