Sastojci:
- 60 g putera
- prstohvat soli
- 150 g brašna
- 4 jajeta
- 600 g kupina
- 50 g šećera
- 1,2 dl soka od pomorandže
- kašičica skroba
- 60 g šećera u prahu
- 400 g posnog svežeg sira
- 150 g slatke pavlake
- 2 kašike rendane čokolade
Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. U loncu zakuvajte 2,5 dl vode s puterem i solju, potom uspite brašno odjednom i mešajte na umerenoj vatri dok se ne stvori kompaktna grudva testa koja se odvaja od dna. Testo premestite u činiju pa umutite jedno po jedno jaje.
Na pleh obložen papirom za pečenje istisnite 12 širih ružica (prečnika 5 cm), pecite oko pola sata i ostavite da se ohlade. Polovinu kupina malo izgnječite.
Šećer zagrevajte na vatri dok ne dobijete svetli karamel, pa ga podlijte sokom i, kada se otopi, dodajte voće. Kuvajte 5-6 minuta, a potom voće izvadite viljuškom u cediljku i premestite u činiju. Sok od kuvanja povežite skrobom i prelijte preko voća. Umešajte 150 g celih kupina. Ostatak kupina usitnite ručnim mikserom zajedno sa 50 g šećera u prahu i pomešajte sa sirom. Dodajte ulupanu slatku pavlaku i, na kraju, rendanu čokoladu.
Ohlađene princes-krofne prepolovite, nafilujte kremom i voćem, i pospite šećerom u prahu.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka