- Sastojci:
- 250 gr čokolade za kuvanje
- 225 gr putera
- 90 gr šećera
- 30ml brendija (ili rum, liker...)
- 5 jaja
- kašika brašna
Priprema: Dno pleha kojem se skida dno obložiti papirom za pečenje.
A spolja obaviti aluminijumskom folijom. Dobro obloženi kalup staviti u veću tepsiju i u nju sipati vodu. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Rastopiti čokoladu i puter. Dodati šećer i sve mešati.
Kada se masa sjedini dodati brendi ili neki drugi alkohol.
U drugoj posudi umutiti 5 jaja i dodati brašno. U tu masu dodati prethodno rashlađenu čokoladnu smesu. Sve dobro promešati. Masu sipati u kalup i peći pola sata. Tortu služiti potpuno rashlađenu!
Ukrasite je, naravno, kako želite!
Izvor: Galileo
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka