Sastojci (za 4 osobe): 

  • 250 g kratkih makarona
  • so
  • 1 glavica luka
  • 200 g čeri-paradajza
  • 2 kašike ulja
  • 5 jaja
  • 250 ml sosa za pastu od paradajza i rikote (iz tegle)
  • 100 g naribane gaude
  • po želji grubo naribani biber i kolutići vlašca za posipanje

Priprema:

Skucajte testeninu u slanoj vodi, a potom ocedite. U međuvremenu oljuštite i naseckajte luk. Operite i presecite paradajz. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Prodinstajte luk u teflonskom tiganju pa maknite tiganj sa štednjaka.

VIŠE: Tople makarone sa mlevenim mesom

Dodajte testeninu i čeri-paradajz te sve promešajte. Razmutite jaja sa sosom od paradajza i sira te prelijte po testenini. Ravnomerno pospite sirom i pecite musaku 15-20 minuta u rerni. Pre posluživanja pospite jelo biberom i kolutićima vlašca. 

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob